dimarts, 11 de març del 2014

S'apropa el dia mundial de la poesia

El dia 21 de març de 2014, que cau en divendres i és el dia mundial de la poesia, i aprofitant que és l'any Vinyoli, anirem a partir de les 19:00 a la Biblioteca de Cal Font d'Igualada per llegir-hi tot això :

A Joan Vinyoli

Més que no pas pensar que la poesia de Vinyoli és una mena de mar que mai arriba a un port veritable de realitats vitals i concises, prefereixo creure que la seva saviesa recau en les preguntes que fa a través dels seus versos, i que en tot cas ens toca a nosaltres espavilar-nos per tal de trobar les respostes. Tot això ho dic ara que ja començo a entendre que la seva vida era poesia en estat pur, que no hi podia haver de cap manera una cosa sense l'altra.

Com quan prenem una medecina
per apaivagar el neguit
que provoca malestar en la salut,
Vinyoli em comença a recórrer per dins
i fa lloc a recer de la tendresa
per tal de convertir la seva màgia
en versos terriblement meravellosos
a cadascun dels poemes
que descobreixo a poc a poc.
No en sé prou
per definir tota la bellesa
que desprèn la seva necessària poesia,
però em permeto la llicència
d'escriure tot això per ell, just ara
que ja sé que mai més en podré prescindir.

Marc Freixas -introducció i poema a Joan Vinyoli--
--escrit entre el 23 i el 28 de gener de 2014-


1 comentari:

  1. gran poeta, Vinyoli gran homenatge el teu, Marc... És des de l'admiració i la humilitat que els nous poetes, com tu i jo, que ho som d'ànima, podem anar creixent i seguint el nostre camí
    una forta abraçada company ! ;-)

    ResponElimina

Dades personals

La meva foto
Cosiu-me les ferides que encara passegen per les venes. Acaricieu el bon desig i permeteu-me un sospir sense angoixa mentre caminem plegats, tots units a paisatges on només s'hi entreveu aquella felicitat de victòria que desterra les tristeses dels vençuts i conquereix el futur de nosaltres per fer-nos arribar al cim més alt tocant el cel amb les mans i els ulls dins la terra. Cosiu-me i protegiu-me.